Economic
De la “somer”, la director in companie de stat

Proaspatul director general al TAROM, Dan Iulius Plaveti, numit in fruntea companiei pentru a salva operatorul aerian de la faliment, in afara de doua consilii de administratie, nu a avut nicio ocupatie anul trecut. In schimb, Plaveti a dat cu imprumut aproape 300.000 de euro. 

Chiar daca anul trecut nu a avut niciun loc de munca la stat sau in mediul privat, Dan Iulius Plaveti a fost ales sa conduca TAROM, o companie cu aproximativ 2.000 de angajati si pierderi de milioane de euro. Conform declaratiei de avere depusa la inceputul mandatului de manager TAROM, Dan Plaveti a avut venituri in 2015, doar din doua consilii de administratie.

Mai exact, in calitate de membru in consiliu de administratie al CFR Calatori, Dan Plaveti a castigat 20.877 lei, iar de la Tulcea Gaz a incasat 5.600 lei. Actualul sef TAROM are o avere considerabila, potrivit declaratiei de avere postata pe site-ul TAROM. Acesta detine 12 terenuri in Bucuresti, Ilfov si Olt.

Cinci din cele 12 terenuri aflate in proprietatea lui Dan Plaveti, in suprafata de aproximativ 25.000 mp, se afla in jurul Capitalei. Seful TAROM are doua apartamente in Bucuresti si un spatiu comercial in Caracal. La rubrica de “plasamente, investitii si imprumuturi acordate”, seful TAROM, Dan Plaveti a dat cu imprumut sume in valoare totala de aproximativ 300.000 de euro unor persoane fizice si firme.

De asemenea este asociat la patru firme unde detine mai multe actuni

material preluat de pe site-ul: capital.ro

sursa foto: romanian-spotters.forumer.ro

About the author

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *